Je li Capak član HDZ-a? Našli smo ga na slikama HDZ-ovog lokalnog ogranka

Foto: Facebook

KRUNOSLAV CAPAK, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ipak je, po svemu sudeći, član HDZ-a. Vidimo ga na fotografijama sa skupa Temeljnog ogranka Hrvatske demokratske zajednice u Šestinama, a nekako nam je teško povjerovati da čovjek posjećuje skupove vladajuće stranke u slobodno vrijeme iz čistog zadovoljstva. Bit će da je ipak vlasnik iskaznice.

Capak je, kao što je poznato, odbio odgovoriti na novinarsko pitanje o članstvu u HDZ-u s objašnjenjem da je to "privatna stvar", što bi načelno bilo točno da nije javna osoba na javnoj funkciji. Pokušali smo informaciju o članstvu u HDZ-u provjeriti kod Capaka, ali nije se javljao na pozive ni odgovarao na poruke. Bolje sreće nismo bili ni u kontaktima s članovima vladajuće stranke.

Odgovarajući na pitanje o političkoj karijeri, već je rekao da nema takvih ambicija. "Imam 35 godina iskustva na području epidemiologije i namjeravam nastaviti karijeru epidemiologa... Ne očekujte me na listi HDZ-a, ja sam tu postavljen kao stručnjak i želim se baviti strukom", kazao je Capak.

Fotografije svjedoče kako mu je osim struke mio i HDZ.

U HDZ-u su na naš upit jutros rekli da provjeravaju je li Capak njihov član.

Citirao Tuđmana i odbio odgovoriti na pitanje je li član HDZ-a

Capak je jučer na kraju razgovora za Dnevnik.hr odgovorio na pitanje što ako ga premijer Plenković odluči počastiti mjestom na listi za izbore.

"O svim situacijama koje se potencijalno mogu dogoditi ću razmisliti ako se one dogode, ali ja sasvim sigurno ništa ne radim radi politike, nego ja bih naprosto htio kao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji je odgovoran za zdravlje nacije i kao član Kriznog stožera završiti ovaj posao do kraja", rekao je.

Na dodatno pitanje hoće li razmisliti o ponudi ako ona stigne, odgovorio je: "Pa sve ponude koje ikada stignu u životu, svatko o njima razmisli, ali ja kažem, nemam političkih ambicija. Znate kako je to rekao pokojni predsjednik Tuđman: 'Ki bi da bi.' Dakle, nećemo sad o tome. Ne znamo što nam život nosi. U svakom slučaju, ja nemam političkih ambicija."

Na pitanje je li član HDZ-a, odbio je odgovoriti.

"To ću ostaviti opet za svoju... Opet, privatno pitanje, privatni odgovor. Molim vas da me to ne pitate", rekao je za šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

Pročitajte više