Je li Darko Horvat novi ministar? Bio je obožavatelj Karamarka i ministar u Oreškovićevoj vladi

Foto: Hina

DARKO HORVAT bio je HDZ-ov ministar poduzetništva i obrta od siječnja do listopada 2016. godine kada je predsjednik vlade bio Tihomir Orešković, a prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko. Karamarko je bio potpredsjednik do 21. lipnja kada je morao otići zbog Afere Konzultantica.
 
> Pročitajte intervju Darka Horvata Indexu iz srpnja 2016.
 
Kako smo pisali početkom prošle godine, Darko Horvat cijelo je vrijeme uz Tomislava Karamarka bio glavni protivnik arbitraže s Molom, smatrajući da se s Mađarima trebalo dogovoriti, dok se većina političara nadala da će na taj način srušiti Sanaderov koruptivni ugovor. Nakon toga se otvoreno protivio Plenkovićevoj struji koja bi za potrebe kupnje Ine prodala 25 posto dionica kroz inicijalnu javnu ponudu, što znači da bi dionice mogli kupiti građani ili mirovinski fondovi. 
 
Pozivajući se na zaštitu nacionalnih interesa, Horvat je predlagao da se novac za Inu namakne na druge načine, a da se HEP-u pronađe strateški partner koji bi omogućio gradnju novih energetskih kapaciteta. 
 
Za jedan medij kazao je kako je krivo shvaćen, no teško se oteti dojmu da ipak nije bio krivo shvaćen kad je zagovarao hrvatsko-mađarsko-rusko povezivanje.
 
No nekoliko mjeseci kasnije, postaje potpredsjednik HDZ-a. 
 
Horvat je, inače, Karamarka glorificirao još 2014. godine.
 
"HDZ se vratio korijenima, a pod vodstvom Tomislava Karamarka niže pobjedu za pobjedom!" rekao je tada.
 
Životopis Darka Horvata
 
Darko Horvat rođen je 28. rujna 1970. i živi u Donjoj Dubravi. Prije nekoliko godina bio je ravnatelj Uprave za energetiku u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Inače je diplomirani inženjer elektrotehnike. U CV-u se pohvalio brojnim stručnim certifikatima i članstvima u međunarodnim udruženjima. Od 2009. do 2011. bio je predsjednik Nadzornog odbora HEP-a i Plinacroa.

Darko Horvat by Anonymous Y1hgwmi on Scribd

Pročitajte više