"Jebivjetar" Šiljak: U pogovoru pjesničke zbirke mlade Jadranke Kosor pisalo je da će uspjeti

"NA NJEGA se ne može računati, on je običan jebivjetar", opisala je jugoslavenska UDBA svojevremeno legendarnog novinara Voju Šiljka koji je danas gostovao u "Nedjeljom u dva". Šiljak se, uz nebrojene anegdote iz bogate karijere, prisjetio i vremena kad je Jadranka Kosor u njegove radijske emisije slala svoje tinejdžerske pjesničke uratke.

"Nismo se mnogo družili, ali sjećam se da mi je 1971. kad je imala samo 17 godina, poslala svoju pjesničku zbirku 'Koraci'. U pogovoru zbirke pisalo je da se od te učenice iz Pakraca mnogo očekuje", ispričao je Šiljak.

Na Stankovićevo pitanje može li se biti dobar pjesnik i političar nije odgovorio, ali je u šali napomenuo da je za funkcioniranje Vlade odgovoran predsjednik HND-a Zdenko Duka, zbog toga što je Kosor u politiku došla iz novinarstva.

Govoreći o Titu, Mesiću i Tuđmanu, naglasio je da je Tito neprikosnoven sve dok se ne pojavi vladar koji je popušio više kubanskih cigara i bio s više žena od njega. Šiljak Broza, za razliku od Tuđmana i Mesića, nikad nije osobno upoznao.

Pročitajte više