Jedan od osumnjičenih silovatelja u kumskoj je vezi s policijskim inspektorom?

Foto: Pixsell/PIXSELL

SLUČAJ petnaestogodišnje djevojčice koja je u više navrata grupno silovana jučer je potresao hrvatsku javnost. 

Sudac Županijskog suda u Zadru, Ivan Marković, donio je odluku kako sedmorica osumnjičenih silovatelja ne ostaju u pritvoru te im je odredio mjere opreza, uz obrazloženje kako smatra da je to dovoljno.

Nedugo potom oglasio se DORH, rekavši kako će se na tu odluku žaliti, ali se oglasilo i Ministarstvo pravosuđa koje je poručilo kako će pozorno pratiti sve odluke u ovom slučaju.

Danas se o cijelom slučaju oglasio i ministar pravosuđa, Dražen Bošnjaković, koji je objavio kako sudac Marković prima brojne prijetnje te kako je pod policijskom zaštitom. 

Jesu li jedan od napadača i policijski inspektor zadužen za to područje u srodstvu?

Otkako je slučaj dospio u javnost, društvenim mrežama šire se određene informacije, posebno o, primjerice, navodnom srodstvu jednog od napadača s jednim od policijskih inspektora zaduženih za područje na kojemu su se silovanja događala.

Istu informaciju danas prenosi i portal Zadar News.

Naime, Zadar News javlja kako su doznali da je jedan od policijskih inspektora koji je prije manje od dvije godine bio zadužen za područje u kojem su se događala silovanja u kumskim vezama s jednim od osumnjičenika.

Isto tako, javljaju i kako je jedan od osumnjičenika sin ravnateljice jedne ustanove u istom mjestu u kojemu se sve dogodilo.

"Inspektor koji je prije nešto manje od dvije godine bio zadužen baš za ovo područje gdje su se nedjela događala u kumskim je vezama s osumnjičenim i to je podatak koji je nažalost točan", javlja Zadar News i poziva se na izvor koji je želio ostati anoniman. 

Radi se o pet silovatelja?

Osim toga, donose još jednu informaciju o obavijesnom razgovoru u zadarskoj policiji.

Zadar News tako javlja da je prošlog petka na obavijesni razgovor u zadarsku policiju dovedeno 14 osoba, a među kojima su bile dvije žene i četvorica oženjenih muškaraca.

"Nije točan podatak da je sedmero ljudi zlostavljalo, ucjenjivalo i maltretiralo djevojčicu, već se, prema podacima koje imam, zasad radi o petorici mladića. Dakle, podatak o tome da ju je zlostavljalo sedmero mladića nije točan. Ispitano je 14 osoba, a oštećena je dvojicu od sedmorice koje se sumnjiči navela kao svjedoke koji imaju podatke o svemu što se događalo", javlja Zadar News, koji se i u ovom slučaju poziva na izvor koji je htio ostati anoniman.

Pročitajte više