Jedan od šefova zagrebačke policije isključen iz službe zbog incidenta kod Zaprešića

Načelnik Sektora za javni red i sigurnost zagrebačke policije Davor Posilović isključen je iz službe nakon incidenta kod Zaprešića, koji je, navodno, izazvao krivudajući cestom u automobilu. Idućeg dana odbio je alkotest.

Iz policije o tome nisu sami priopćili, no isključenje Posilovića iz službe potvrdili su nam u odgovoru na upit. Naveli su i da je dosadašnjim krim-istraživanjem utvrđeno da je jedan od policijskih šefova počinio niz prometnih prekršaja, zbog kojih će biti prekršajno procesuiran. 

U nastavku pročitajte cijeli odgovor policije na Indexov upit. 

Što je utvrđeno o policijskom šefu koji je isključen iz službe

"Obavještavamo vas kako je Policijska postaja Zaprešić 27. studenoga 2023. zaprimila u 21.14 sati dojavu građanina kako vozač osobnog automobila marke "Renault Megane" na području Policijske postaje Zaprešić čini više prometnih prekršaja.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem prekršaja je utvrđeno da je vozač navedenog privatnog osobnog automobila, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke van službe, počinio prekršaje iz čl. 44. st. 1., čl. 46. st. 1., čl. 52. st. 1., čl. 56. st. 2., čl. 82. st. 1. t. 13 i čl. 88. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će isti od strane Policijske postaje Zaprešić zbog počinjenih prekršaja biti prekršajno procesuiran sukladno odredbama Prekršajnog zakona.

Obzirom da Policijska postaja Zaprešić tijekom noći nije mogla stupiti u kontakt s navedenim niti osobno niti putem telefona, a sukladno tome nisu mogli potvrditi navode o vožnji pod utjecajem alkohola, odmah idućeg dana, 28. studenoga 2023. godine, po dolasku na radno mjesto navedenom je načelnik Policijske uprave zagrebačke ponudio alkotestiranje obzirom na prethodne navode s kojima se raspolagalo. Ponuđeno je navedeni odbio, nakon čega ga je načelnik Policijske uprave zagrebačke isključio iz službe.

Isto tako priopćavamo Vam da policijski službenici ove Policijske uprave nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja možebitnih drugih prometnih prekršaja na području Grada Zagreba počinjenih od strane navedenog te je u tijeku utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji", odgovorili su nam iz policije. 

Pročitajte više