Jedna osoba ozlijeđena u naletu nagibnog vlaka na traktorsku prikolicu, vlak se zapalio

SINOĆ je nešto iza 21 sat na pružnom prijelazu između naselja Dervišaga prema naselju Svetinja, pokraj Požege, došlo do naleta putničkog nagibnog vlaka na traktorsku prikolicu, pri čemu je jedna osoba teško ozlijeđena.

Nesreću je skrivio neoprezni traktorist koji je na traktor zakvačio čak dvije prikolice, koje su se prilikom prelaska preko pruge odvojile od traktora i zapele na tračnicama. U tom je trenutku na jednu od prikolica naletio vlak koji je prometovao prema željezničkom kolodvoru Požega. Nakon sudara je došlo do zapaljenja donjeg postroja vlaka.

U nesreći je teško ozlijeđen 53-godišnjak koji je sjedio na prikolici, ali srećom ne nalazi se u životnoj opasnosti. Vozaču traktora je izmjereno 1,18 promila alkohola u krvi. Požar na vlaku su ugasili strojovođa i kondukter, a prilikom transporta vlaka do kolodvora u Požegi, u vlaku su im se pridružila i dva vatrogasca, jer je došlo do istjecanja ulja iz motora vlaka i postojala je mogućnost samozapaljenja. Željeznički promet bio je u prekidu od 21.13 do 23 sata, kada je vlak stigao do kolodvora u Požegi. Srećom, nitko od putnika u vlaku nije ozlijeđen. 

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više