Jezive snimke prikazuju hamasovce koji iz blizine pucaju u ljude na techno festivalu

Screenshot: CNN

Militanti Hamasa koji su u subotu napali techno festival u južnom Izraelu pucali su i ubili ljude iz neposredne blizine, a zatim ih opljačkali, pokazuje snimka nadzorne kamere koju je potvrdio i geolocirao CNN. Nejasno je iz čijeg su automobila videosnimke koje su u nedjelju počele kružiti društvenim mrežama. No one bacaju novo svjetlo na napad na festival, gdje su izraelski spasioci rekli da su pronašli 260 ubijenih.

Snimke ne objavljujemo jer su izuzetno uznemirujuće.

Snimke prikazuju egzekucije i pljačku

Prvi video, prema vremenskom kodu, započeo je u 9:23 ujutro, nekoliko sati nakon što su sudionici rekli CNN-u da su čuli prve eksplozije. Na snimci se vidi kako militant prvo viče, a zatim uperi svoj pušku u osobu koja se sklonila pokraj automobila. Prazne čahure padaju iz puške, nije jasno je li ispaljivao hice upozorenja ili je pucao u civila. Čovjeka prekrivenog krvlju odvodi drugi napadač. Nije poznato što je s njim poslije bilo.

Druga osoba se vidi da leži na tlu iza drugog automobila. Osoba se počinje micati kada se u kadru pojavi drugi militant. Napadač pritrčava, puca u osobu i udaljava se. Drugi video snimljen iz automobila, s vremenskom oznakom 12:09, prikazuje dva militanta kako prilaze tijelu druge osobe.

Nepoznata sudbina žene sa snimke

Nakon što je prekopao po džepovima, militant uzima nešto s tijela i stavlja to u svoj stražnji džep. Nekoliko minuta kasnije zgrabili su ženu iz stražnjeg dijela automobila i odveli je izvan kadra.

Militanti zatim prazne kofer iz prtljažnika drugog automobila, pregledavajući sadržaj. Ubrzo nakon toga zarobljena žena se vidi kako trči i maše prema prostoru festivala, dok meci pogađaju tlo oko nje. Ponovno se sklanja pokraj kofera i otvorenog prtljažnika. Njena sudbina je nepoznata.

Pročitajte više