Jokić dobio nasljednike, imenovani novi voditelji kurikularne reforme

Screenshot: YouTube

NOVI voditelji cjelovite kurikularne reforme, nakon što je Boris Jokić odstupio sa funkcije, bit će Dijana Vican sa Sveučilišta u Zadru i docent Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a, neslužbeno doznaje HRT.

Vican je rođena 1959. godine u Imotskom, a prva je rektorica zadarskog sveučilišta. Na zagrebačkom FF-u diplomirala je pedagogiju i završila poslijediplomski studij iz andragogije, a 2000. doktorirala iz odgojnih znanosti. Glunčić je profesor s Odsjeka fizike i bio je član Stručne radne skupine za gimnazijski kurikulum i član Stručne radne skupine za predmetni kurikulum iz fizike.



Ovo imenovanje dolazi samo dan nakon dva odvojena sastanka Kolinde s predstavnicim stručnih radnih skupina i predstavnicima HAZU-a, na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem.


Na tim sastancima odlučeno je da se kurikularna reforma mora nastaviti, priopćeno je jučer iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, Boris Jokić krajem svibnja je dao ostavku na mjesto voditelja cjelovite kurikularne reforme. Svoju ostavku obrazložio je nedostatkom političke volje da se reforma nastavi. Nakon ostavke u brojnim hrvatskim gradovima održani su prosvjedi podrške reformi školstva na kojima se okupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi.
 

Pročitajte više