Još jedan krvavi dan u Pakistanu: U napadu bombaša samoubojice najmanje 40 poginulih

NAJMANJE 40 osoba je poginulo, a više od stotina ih je ozlijeđena u najnovijem napadu bombaša samoubojice u gradu Quetta na jugozapadu Pakistana, prenose tamošnji mediji.

Eksploziju je, prema prvim izvještajima, nešto iza 15 sati po lokalnom vremenu prouzročio bombaš samoubojica, koji se neopaženo umiješao u gomilu ljudi okupljenu na ulici, nakon čega je aktivirao eksploziv koji je nosio pričvršćen na tijelu. Bombaš se umiješao među sudionike okupljanja na kojem su pakistanski šijitski muslimani željeli izraziti podršku narodu Palestine.

Među ozlijeđenima su i četiri novinara koji su izvještavali sa skupa podrške, na kojem se, prema tvrdnjama medija, okupilo više od 2.500 sudionika. Zbog velikog broja ozlijeđenih lokalne vlasti izražavaju bojazan da bi konačan broj žrtava mogao biti mnogo veći.

Policija je ogradila područje i ne dozvoljava pristup na mjesto tragedije, a pojačani kordoni policije nastoje uvesti mir na ulice grada Quetta, bojeći se odmazde šijitskih muslimana nad Sunitima, koji se neslužbeno krive za današnji napad. Ni jedna organizacija za sada nije preuzela odgovornost za napad.

Pročitajte više