Još jedan pedofil: U Tuzli 65-godišnjak plaćao tinejdžerici seksualne usluge

U PETAK je u Tuzli započelo suđenje 65-godišnjem Šekibu Damadžiću koji je 15-godišnjoj E. H. iz Huskića plaćao seksualne usluge, javljaju Nezavisne novine. Suđenje je zatvoreno za javnost, a optužnica je podignuta prema pravilima UN-ove međunarodne Konvencije o pravima djeteta.

Damadžić je E. H. novčano nagrađivao za seksualne usluge koje mu je pružala u njegovoj vikendici u Huskićima. Njena majka je posumnjala kad je shvatila da djevojčica, koja potiče iz skromne porodice, uvijek kod sebe ima novaca. Kćer joj je tad sve priznala.

E. H. je tijekom istrage navela kako je u intimne odnose sa Damadžićem stupila prije nego što je napunila 14 godina i kako su godinu dana u vezi. Naknadno je pak rekla kako su u seksualne odnose stupili nakon što je napunila 14 godina. Sumnja se kako je na njenu promjenu iskaza utjecao Damadžić, s obzirom da seksualni odnosi sa djecom starijom od 14 godina po zakonu BiH nisu kažnjivi.

Baš zbog tako niske dobne granice i promjene iskaza E. H. sudac se pozvao na UN-ovu konvenciju. To je prvi takav slučaj suđenja u BiH.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više