VIDEO Vlak s opasnom kemikalijom iskočio s tračnica u SAD-u, evakuirano stanovništvo

Screenshot: YouTube/ FOX 9 Minneapolis-St. Paul

JUTROS je vlak koji je prevozio etanol iskočio s tračnica u Raymondu, u Minnesoti, pri čemu se zapalilo nekoliko vagona te se moralo evakuirati lokalno stanovništvo. Prema prvim informacijama, u 14 od 40 vagona bile su smještene opasne kemikalije, uključujući etanol. 

Vlak je prevozio mješoviti teret, uključujući etanol i kukuruzni sirup, rekla je Lena Kent, generalna direktorica javnih poslova za BNSF Railway. Etanol je vrlo zapaljiva kemikalija. U slučaju izloženosti mogu se pojaviti simptomi poput kašlja, vrtoglavice, iritacije očiju, pospanosti i nesvjestice.  

"Grad Raymond nije dostupan javnosti" 

Incident se dogodio oko 1 sat ujutro, objavila je vatrogasna služba Raymonda na Facebooku. Evakuirano je stanovništvu koje živi unutar 800 metara od nesreće. Vlasti istražuju uzrok nesreće, piše CNN.

"Grad Raymond nije dostupan javnosti pa se flaširana voda i hrana za vatrogasce mogu isporučiti crkvi u Prinsburgu", stoji na Facebook stranici vatrogasne postrojbe Raymond. 

Četiri takve nesreće u zadnjih mjesec i pol dana  

Ovo je četvrta željeznička nesreća tog tipa u SAD-u u zadnjih mjesec i pol dana. Prije dva tjedna je vlak s opasnim materijalima iskočio s tračnica kod granice Arizone i Kalifornije. Prije tri tjedna je vlak iskočio s tračnica u Zapadnoj Virginiji, a pritom su ozlijeđena tri člana posade te se dizelsko gorivo prolilo u obližnju rijeku.  

Prije mjesec i pol dana došlo je do opasnog iskakanja vlaka s tračnica u gradu East Palestine u Ohiju, pri čemu su u tlo, zrak i vodu ispuštene potencijalno opasne kemikalije. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više