Još neviđena brutalnost: ISIS razapeo, a zatim obezglavio čovjeka, navodno je pomagao ljudima

Screenshot: YouTube

ISIS je još pojačao svoje barbarske metode, obezglavivši "krijumčara" i razapevši njegovo tijelo ispred velikog broja muškaraca i dječaka, piše Daily Mail.

Na tijelo muškarca stavili su poruku na arapskom jeziku. Jedan od ISIS-ovih podupiratelja na Twitteru je tvrdio kako je čovjek kažnjen zbog "krađe Muslimana", što implicira da je pomagao nekome pobjeći od terorista. To, ipak, nije potvrđeno.

Mreže krijumčara pokušavaju spasiti ljude od ISIS-a

Inače u Siriji i Iraku postoje mreže krijumčara koje naplaćuju između 1 300 i 3 200 funti spašavanje ljudi s terotorija pod kontrolom ISIS-a, rekla je žena koja organizira bijeg za Daily Mail.

Ona tvrdi da deseci žena jezida, koje ISIS otima i pretvara u seksualno roblje, počini samoubojstvo ukoliko ne uspiju pobjeći.

Čovjek, koji tvrdi da je spasio otprilike 400 jezida koji su robijali za ISIS, rekao je kako je nekoliko članova njegovog tima uhvaćeno i ubijeno od strane terorističke grupe.

Kontrolu na provincijom Aleppo, gdje se dogodilo posljednje obezglavljivanje, dijele sirijski režim, ISIS koji drži većinu istočnom dijela te pobunjeničke frakcije.

Aleppo većinom pod kontrolom Islamske države i pobunjeničkih skupina

Nekoliko sela na granicama grada Aleppa nedavno su osvojili ISIS-olvi militanti, dok su se ruski avioni koji već dva tjedna bombardiraju Siriju, fokusirali na pobunjenike u susjednim provincijama Hama i Idlib.

Iran je poslao tisuće svojih vojnika kako bi pomogli sirijsku vojsku, dok Hezbolah planira kopneni napad protiv pobunjenika u Aleppu, tvrde da viša dužnosnika.

Nije još sasvim jasno hoće li taj napad ciljati na pobunjeničke grupe ili ISIS-ove borce koji kontroliraju velike dijelove te provincije.

Pročitajte više