Josipović: Ako treba, vratit ću Ježićevih 200.000 kuna

IVO JOSIPOVIĆ kaže da će, ako je potrebno, vratiti 200.000 kuna koje je u kampanji dobio od Roberta Ježića, odnosno njegove firme Dioki, koja je bila najveći pojedinačni Josipovićev donator. Iako je Ježić završio u Remetincu, predsjednik kaže da mu je savjest čista.

"Točno je da je gospodin Ježić bio moj donator i nije mi bilo drago čuti da je uhićen. Međutim, kad mi je donirao tih 200.000 kuna, u njega nije bilo nikakve sumnje. Moja savjest je mirna. Ako postoji bilo kakva veza između njegove donacije i kriminalnih radnji, novac ću rado vratiti", rekao je Josipović u intervjuu za Hrvatski radio.

Josipović je komentirao i uhićenje bivšeg premijera Ive Sanadera u Austriji. "Za njega bi bilo najbolje da dobrovoljno dođe u Hrvatsku", smatra Josipović. Predsjednik vjeruje da je proces protiv Sanadera znak da HDZ prolazi kroz katarzu i da je započeo proces kojeg neće biti moguće zaustaviti. "Birači će na izborima procijeniti smatraju li ovo dobrim postupkom vlade Jadranke Kosor", kaže Josipović.

Komentirao je i svoj sukob s ministrom Tomislavom Karamarkom, čiju je ostavku indirektno zatražio nakon što je Sanader uspio pobjeći iz Hrvatske. Josipović je u međuvremenu razgovarao s Karamarkom i nesporazum je izglađen. "Uvjeren sam da će Karamarko iz ovog slučaja izvući pouku i shvatiti da mora postaviti stručne i sposobne ljude koji će onemogućiti curenje informacija", kaže Josipović.

Pročitajte više