Josipović: Najveći broj prosvjednika su obični ljudi koji žele dobro živjeti i zaraditi plaću

PREDSJEDNIK Ivo Josipović danas je kazao kako u prosvjednima treba sačuvati dignitet i dostojanstvo i onih koji prosvjeduju, ali i onih protiv kojih se prosvjeduje.

Misli da je to važno kako bi se sačuvala "demokratska narav prosvjeda". "Zato se zalažem i preporučujem da prosvjedi budu demokratski i dostojanstveni", kazao je Josipović koji osuđuje napad na glasnogovornika Vlade Mladena Pavića tijekom jučerašnjeg prosvjeda u Vukovarskoj ulici. Predsjednik smatra kako poruke koje šalju prosvjednici nisu konzistentne.

Najveći broj prosvjednika su obični građani


"Bilo je radikalno desnih poruka, antieuropskih dok je s druge strane bilo i proeuropskih poruka pa možda i pomaknutih na lijevu stranu", rekao je Josipović, ali i dodao kako su najveći broj prosvjednika "obični građani koji nemaju neku posebnu ideološku obojenost". Smatra da oni samo žele dobro živjeti, raditi, zaraditi plaće.

Podsjetio je da je na prosvjedima bilo osobnih uvreda koje nisu primjerene demokratskom društvu, a o dolascima pred stanove političara kaže da se zalaže za odvajanje privatne i javne sfere djelovanja.

Pročitajte više