Josipović ne odustaje: Ovo su bili prvi izbori, ali ne i posljednji

Foto: Hina

IVO JOSIPOVIĆ, predsjednik stranke "Naprijed Hrvatska - Progresivni savez" doživio je novi izborni poraz, a ovog puta riječ je o pravom debaklu s obzirom da nitko od ljudi iz Josipovićeve stranke, uključujući njega samoga, neće biti prisutan u novom sazivu Sabora usprkos velikim očekivanjima i najavama. Iz koalicije Uspješna Hrvatska u Saboru će sjediti tek Čačić iz Reformista koji su prešli prag u III. izbornoj jedinici.

Ipak, Josipović nema namjeru odustati od politike bez obzira što niže poraz za porazom. Odmah nakon prvih izlaznih anketa on je rekao kako je "očito došlo do polarizacije" i da je "prevagnula filozofija 'ili mi ili oni'".

Josipović je, na upit ide li Hrvatska naprijed, kazao da ne ovisi o jednoj osobi. "Mi smo jedna nova stranka, bit će još dobrih koraka. Hvala svima koji su nam dali glas. Očito se nametnula filozofija ili mi ili oni. Lijevo orijentirane manje stranke su prošle lošije i zato smo ORaH i mi prošli lošije. Od lijevih koalicije nije bilo nekog velikog izbora, s SDP-om nije bilo moguće koalirati", kazao je Josipović za N1.

Da nema namjeru odustati od politike Josipović je potvrdio i na svojoj Facebook stranici.

"Čestitam svim izabranim zastupnicama i zastupnicima u Hrvatski sabor! Čestitam g. Čačiću izabranom ispred naše koalicije Uspješna Hrvatska! Hvala svim aktivistima koji su volonterski radili u našoj kampanji i građanima koji su nas podržali! Ovo su bili naši prvi izbori, ne i posljednji", napisao je.

Pročitajte više