Josipović: Očekujem da će nova vlada ispuniti svoj plan i izvući zemlju iz krize



"KOALICIJA je u predizbornom razdoblju dala svoj plan, a građani očekuju da se taj plan i ostvari", poručio je Ivo Josipović nakon što je Zoranu Milanoviću dao mandat za sastavljanje vlade.

"Konstituirajuća sjednica Sabora održat će se idući tjedan, ali nismo se još dogovorili koji će to biti dan", potvrdio je Josipović.

Josipović je u intervjuu za HTV istaknuo da u prvom planu mora biti izlazak iz krize, a očekuje i bolju suradnju s Uredom predsjednika što se tiče oružanih snaga i vanjske politike. Josipović ističe da je potrebno stvoriti čvršću povezanost s nekim zemljama van Europe koje imaju velik potencijal, a nada se i jačanju regionalne suradnje.

"Dužnost je predsjednika i Vlade da surađuju i ta će suradnja svakako postojati", kazao je Josipović, koji vjeruje da će mu s Milanovićem biti lakše komunicirati nego s Jadrankom Kosor. "Možda to neće ići preko medija kao do sada, već će se neke stvari moći riješiti u četiri oka", kaže Josipović.

"Odnos između predsjednika i Vlade ovisit će o kvaliteti i racionalnosti mjera koje će Vlada predlagati. Uvjeren sam da Vlada želi da sve mjere budu najbolje što mogu biti, dok god tako i bude, imat će moju podršku", kazao je Josipović.

Pročitajte više