Jovanović: Za svjedoke ću zvati Kosor, Sanadera, Kalmetu, Milinovića, Bačića...



"NI JA, ni HDZ ne bojimo se Željka Jovanovića i njemu sličnih. Njihov jedini program je mržnja", ponovo je Jadranka Kosor uputila strelicu prema najžešćem kritičari vladajuće stranke. HDZ je, podsjećamo, najavio tužbu protiv Jovanovića zbog njegovih izjava u kojem ih optužuje da su zločinačka organizacija.

Jovanović opet udara

Vladimir Gredelj, odvjetnik koji zastupa HDZ, potvrdio je da Jovanovića tuže zbog tri kaznena djela klevete. HDZ-ovci će stoga zatražiti od Sabora da Jovanoviću skine imunitet, kako bi ga mogli izvesti pred sud. Dosadašnja praksa Sabora bila je da se zbog tužbi za klevetu imunitet ne skida, ali Gredelj tvrdi da "institucije moraju reći dosta govoru mržnje".

SDP-ovac Jovanović nije ni najmanje zabrinut. Štoviše, tvrdi da se nada da će mu Sabor skinuti imunitet, jer će pred sudom vrlo rado prezentirati dokaze za svoje tvrdnje. "HDZ je kriminalna organizacija koja je osmislila, provela i organizirani zločinački pothvat s ciljem da se opelješi državni proračun i uništi život građana Hrvatske", standardno oštar bio je Jovanović u razgovoru s novinarima u zagrebačkoj središnjici SDP-a.

Kao svjedoke će pozvati Kosor, Sanadera, Kalmetu, Milinovića...

"Ukoliko budem pozvan na sud, sa zadovoljstvom ću kao svjedoke pozvati Jadranku Kosor, Ivu Sanadera, Božidara Kalmetu, Darka Milinovića, Ivana Jarnjaka i Branka Bačića", obećava Jovanović, koji smatra da Kosorica tužbom protiv njega samo želi skrenuti pozornost s nedostatka bilo kakvog suvislog programa HDZ-a za borbu protiv gospodarske krize.

Jovanović je HDZ-ovcima ujedno održao i lekciju o razlozima zbog kojih saborski zastupnici imaju imunitet od kaznenog progona. "Saborski imunitet ima samo jednu svrhu: da zastupnicima omogući da govore istinu bez da ih netko za to proziva. Očito u HDZ-u to ne razumiju, jer HDZ-ovcima zastupnički imunitet služi da bi pobjegli od odgovornosti za pljačku Hrvatske", kaže Jovanović.

Pročitajte više