Jučer kod Svetog Roka poginulo dvoje ljudi. Iz smrskanog auta pobjegao pas, traže ga

Screenshot: Google Street View

Jučer je kod tunela Sveti Rok na autocesti A1 došlo do teške prometne nesreće, u kojoj su poginuli 37-godišnji Hrvat i 28-godišnji Crnogorac.

Kako je danas objavila policija, vozač automobila splitskih registarskih oznaka sišao je s kolnika na makadamsku površinu koja se nalazi između dva kolnička traka, a potom se nekontrolirano vratio na kolnik. U zanošenju automobila izletio je ponovo izvan kolnika te prednjim dijelom automobila udario u kamene stijene, odbio se od njih te se nastavio više puta nekontrolirano rotirati.

Zbog silovite rotacije auta na cesti su ispali vozač i putnik, koji nisu bili vezani. Obojica su smrtno stradala na mjestu nesreće od zadobivenih ozljeda.

U autu bio staford, pobjegao je. Azil moli za pomoć

U automobilu je bio i pas tipa staford koji je pobjegao. Iz zadarskog azila mole građane ako su ga vidjeli da se obrate nadležnim službama.

"Pas se kretao u smjeru Sveti Rok stara cesta obrovačka u smjeru Obrovca. Molimo sve građane ako ga vide, uoče ili susretnu da nazovu ili kontaktiraju odmah nadležne službe 112 ili policiju, može se i nas nazvati", rekla je Davorka Goić iz zadarskog azila.

"Ono što mi imamo saznanje je da je izbezumljeno trčao tom starom cestom, a gdje je sada pas i u kakvom je stanju mi zaista ne znamo. Voljeli bismo ga naći da obavijestimo obitelj i da što prije dođu po njega", dodala je Goić.

Pročitajte više