Juričan: Finska i Švedska će platiti novi izborni sustav BiH, nema više cile-mile

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DARIO JURIČAN, zagrebački redatelj i aktivist, komentirao je na Fejsu izjavu predsjednika Zorana Milanovića o ulasku Finske i Švedske u NATO savez. 

Milanovićeva izjava izazvala je puno reakcija jer je pozvao na bojkot njihova članstva dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH. 

"Dok se ne natjera Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon, sabor ne smije ratificirati ničiji pristup NATO-u", izjavio je predsjednik.

Redatelj je sarkastično komentirao Milanovićeve izjave pa je Finskoj i Švedskoj preporučio pet koraka za ulazak u NATO. Juričanove preporuke s Facebooka prenosimo u cijelosti:

"1. Kako je RH jedna slučajna država, prvo ćete platiti zaostale dnevnice koje Ministarstvo obrane duguje vojnicima u pratnji Vrhovnog vojnog zapovjednika Zorana Milanovića Zloxa.

2. Kao drugo i najvažnije, platit ćete za novi izborni sustav u BiH. Nema više cile-mile. Basta! Odrješiti treba kesu da se svi majstori namire.

3. Pozvat ćete Zloxa u Skandinaviju i pogostiti ga haringama, eto da se riba ne baci. Čovjek je naprosto k’o u kavezu: ide samo od Brežica do Brčkog i nazad.

4. HDZ premijera Andreja Plenkovića Plenxa trebate obilato donirati jer su se ti poštenjaci istrošili zbog presude za Fimi Mediju; upitati Real Grupu kako se to radi.

5. Milan Bandić treba dobiti trg, makar ulicu u Stockholmu ili Helsinkiju", objavio je Juričan.

 

Pročitajte više