Juričan pisao Vučiću: Imam grob u Kumrovcu, prebacimo Tita. Tebi je konkurencija

Foto: Milan Maricic/ATAImages

DARIO JURIČAN jutros se putem društvenih mreža obratio Aleksandru Vučiću.

U podužoj objavi Juričan od predsjednika Srbije traži da ostatke Josipa Broza Tita pošalje u Kumrovec.

"TITA U KUMROVEC, TUĐMANA U TRGOVIŠĆE, BANDIĆA U POGANU VLAKU", stoji u naslovu Juričanove objave.

"Uvaženi predsjedniče, vladaru Srbije Aleksandre Vučiću!

Želim pohvaliti vašu inicijativu da 60 godina nakon nastanka Pokret nesvrstanih vratite kući, pa makar kao domaćin bili samo u ulozi promatrača.

Mudar ste vi i cijenjeni igrač, kako na unutarnjem, tako i na vanjskom planu; sposobnosti vašeg političkog presvlačenja zavide mnogi na Balkanu!

Velika je vaša providnost što ste Pokretu nesvrstanih, koji se zalaže za mir u svijetu, u vrijeme održavanja summita u Beogradu uvalili i Sajam naoružanja. Para vrti gdje burgija neće, znate vi to dobro! Pa i SFRJ nije živjela samo od izvoza ideologije, već i od izvoza naoružanja", piše Juričan.

"Drago mi je što se radi na važnom sporazumu o suradnji Srbije i Gvatemale i što je Pošta Srbije izdala posebnu seriju maraka posvećenih 60-godišnjici od osnivanja dragog vam pokreta.

Moram Vam priznati - ja u Vama, predsjedniče, vidim novog Tita! Velike su i krajnje miroljubive Vaše ideje i, kako je rekao ruski ministar vanjskih poslova Lavrov, “Srbija je najveći faktor stabilnosti na ovim prostorima”.

Doduše, Tito je blok nesvrstanih stvorio baš da ne mora prtljati s Rusima, a vjerojatno mu se ne bi leglo niti Vaše šarmiranje donedavne njemačke Kancelarke, ali koga to više zanima", dodaje.

"Imate veliku konkurenciju u Kući cvijeća"

"Samo, tu vidim i jedan malo veći problem. Imate preveliku konkurenciju u Kući cvijeća - druga Tita, a ne mogu biti dva historijska velikana na tako malo prostora. Pošta Srbije bi se mogla eto zabuniti pa otisnuti Tita umjesto vas, Vladaru, no ja vam tu nudim rješenje!

Kako sam ja, Dario Juričan, vlasnik grobnog mjesta u Kumrovcu, Titovom rodnom mjestu i rodnom mjestu mog oca, poklanjam Vam grob za trajni Titov ukop. Prilažem i vlasničku potvrdu. Ozbiljni smo ljudi. (Podsjećam Vas i da sam na izborima za predsjednika RH bio konkurent Vašem kolegi, predsjedniku RH Zoranu Milanoviću)", predlaže Juričan.

"Titovo premještanje u Kumrovec riješilo bi, vladaru Srbije i srpskog sveta,  mnoge Vaše probleme, a Srbija bi znala gdje će Vašu veličinu jednog dana dostojno pospremiti. A i Pošta Srbije bi znala što joj je činiti do kraja milenija.

"Tita u Kumrovec, Tuđmana u Veliko Trgovišće"

Pa da zaključim rošadu, u korist mira na Balkanu, jer će profitirati i Srbija i Hrvatska i BiH:

1. Josip Broz Tito ide iz Beograda u rodni Kumrovec.
2. Franjo Tuđman, koji u hrvatskoj metropoli ima tek mali trg, iz tog Zagreba koji ga ne cijeni seli također u Zagorje, u svoje rodno Veliko Trgovišće.
3. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojeg su stavili u nekakav grobić na ilegalnoj parceli na groblju Mirogoj, ide u rodnu Poganu Vlaku (BiH) gdje će napokon dobiti mauzolej kakav zaslužuje", piše Juričan.

"Očekujem da mi se javite, kada ne budete zabavljeni nevoljama Dijane Hrkalović", dodaje na kraju Dario Juričan, redatelj, gradonačelnik svemira i bivši predsjednički kandidat, kako se potpisao.

"Vladaru, traktor koji ste poklonili Vrginmostu stalno se kvari, nadam se da ćete drugom prilikom biti šire ruke", dodao je još jednu rečenicu.

Pročitajte više