Juričan: Neka Ustavni sud sruši Fimi mediju, Sanader godinama nevin trune u zatvoru

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

DARIO Juričan pozvao je šefa Ustavnog suda Miroslava Šeparovića da sruši presudu za aferu Fimi medija.

"Predsjedniče Ustavnog suda Miroslave Šeparoviću,

zahtijevam ovom prilikom od vas da srušite nepravednu odluku Vrhovnog suda RH kojom se kriviči stožerna državotvorna stranka HDZ i njen dojučerašnji capo, dr. Ivo Sanader!

Naime, posve je jasna izjava svjedoka MP Thompsona da se ne sjeća isplata. Uvaženi g. Jarnjak ne zna kaj je bilo u paketima prepunim novca.
Darko Milinović se ne sjeća isplata. Gordan Jandroković ne zna ništa o crnim fondovima za uređenje podružnice u svom Bjelovaru. Ministar financija, g. Šuker ništa nije znao. Naravno, niti g. Kalmeta ništa nije znao, pa kako bi mogao?

To su redom - svatko će vam potvrditi - ljudi od respekta i integriteta", piše Juričan.

"Nevenka Jurak, vlasnica Fimi Medie lijepo je izjavila da je poslove od državnih tvrtki (preko kojih se izvlačio novac za HDZ) 'dobivala na preporuke zadovoljnih klijenata' i 'ne zna što je medijski reket'. A HDZ će jasno u sudskim žalbama u postupku napisati da je Jurak bila tek, dopustite da citiram: 'zaneseni aktivist'.

Zviždač Damir Mihanović koji je prvi progovorio o tzv. aferi Fimi Media je, pa to je barem svima jasno, sitni glodur, izdajnik željan pažnje. Zato mu je i stigla zaslužena kazna – otkaz u, tada državnom, Croatia osiguranju", piše Juričan.

"Dobri Sanader godinama trune u zatvoru"

"Naš dobri šjor Sanader, koji već godinama (nevin) trune u zatvoru, reći će da je Mihanović 'iznio gnjusnu laž', a dok je slušao raspravu na sudu sve mu se 'činilo kao jedna fikcija, jedna bajka'. A naš HDZ tada izdaje priopćenje kako je 'financijsko poslovanje stranke potpuno transparentno'", piše.

"Šjor Šeparović, jasno je da se HDZ-u nanosi nepopravljiva i nesaglediva šteta, stoga predlažem ukidanje presude. Naime, HDZ u žalbi navodi kako nam ostaje 'samo spekulirati što je sud, o protupravnosti ovog ponašanja imao na pameti'.

Izvjestiteljica za Sud trebala bi biti uvažena Snježana Bagić, kao dokazani, pouzdan i pravovjerni kadar. Predlažem da rasprava bude bez javnosti, skromna i samozatajna, kakve su sve bitne rasprave na vašem Sudu", dodaje.

"Nadalje, predlažem da za raspravu i pravnu argumentaciju date ostalim Ustavnim sucima točno 4 sata i 13 minuta radnog vremena, točno onoliko koliko se dalo za raspravu prijedloga pravnog tima Sloković i Marković kod podneska prijedloga za ocjenu ustavnosti u slučaju ustavnih ovlasti Predsjednika RH.
Neka cvjetaju oslobađajuće presude kao slavne nam 2015., u slučajevima Bandić, Glavaš i Sanader (INA-MOL)!

Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš", piše Dario Juričan, gradonačelnik svemira, tajni vlasnik radija i počasni gradonačelnik Vruje, kako se potpisao.

Pročitajte više