Jutrošnji potres dodatno oštetio objekte koji su stradali u još jačem potresu 2022.

Ilustracija: Dejan Rakita/PIXSELL

Od posljedica potresa koji se zbio rano jutros dodatno je oštećeno više objekata u istočnome dijelu Hercegovine koji su prije dvije godine stradali u još snažnijem podrhtavanju tla, dok u općini Bileća djeca danas ne idu u škole ni u vrtiće. 

U općini Ljubinje srušio se dio zgrade koja je teško nastradala 2022. od posljedica potresa koji je pogodio šire područje, potvrdio je načelnik općine Stevo Drapić. U potresu koji se dogodio 22. travnja 2022. magnitude 5.7 stupnjeva u susjednoj općini Stolac poginula je mlađa žena. 

Potres se osjetio i u Hrvatskoj

Oštećenja su zabilježena na još nekoliko starijih objekata kao posljedica jutrošnjeg snažnog potresa magnitude 5.4 stupnja po Richteru, s epicentrom u zapadnom dijelu Crne Gore, koji se osjetio na širem području BiH i Hrvatske. 

U općini Bileća, koja je prostorno najbliža epicentru snažnog potresa, nakon kojega je uslijedilo 30-ak slabijih podrhtavanja tla, zabilježeno je nekoliko manjih oštećenja na objektima, među kojima je i spomenik u središtu te istočnohercegovačke općine. 

Pročitajte više