Kad Jadranka dogovore sklapa, pomuti razum svima

"JADRANKA KOSOR pomutila je razum svima jer očito da oporbi ne odgovara njen uspjeh. To je i razlog što govore svašta", rekao je danas na konferenciji za novinare saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić službeni rekorder u Saboru po broju ispravka krivih navoda za prošlu i ovu godinu.

> Vlada: Rudolf će biti Kosoričin osobni savjetnik; Rudolf: Odbio sam Kosoricu!

Matušić je danas trivijalizirao ostavku Davorina Rudolfa na dužnost predsjednika hrvatskog dijela Mješovite hrvatsko-slovenske komisije za izradu sporazuma o rješavanju graničnog spora, a danas je i ponovio lažnu tvrdnju kako će Rudolf postati osobni savjetnik premijerke Kosor za međunarodno pravo. Naime, Rudolf je to više puta opovrgnuo.

Nema zakulisnih radnji

"Ostavka Rudolfa više je formalni čin, jer je mješovita komisija zapravo prestala s radom", rekao ja Matušić dodavši da će pregovori sa Slovenijom oko graničnog pitanja biti nastavljeni tamo gdje su i stali.

"Ova Vlada i dalje nastavlja borbu za nacionalne interese i primjenu standarda međunarodnog prava", rekao je danas Matušić više puta ponovivši da nikakvih zakulisnih dogovora nije bilo, a nit će ih biti.

Matušić se u Dubrovniku posebno obrušio na čelnika HNS-a Radimira Čačića koji je upozorio javnost da Kosor pet dana laže, a nije mu danas bio posebno ni drag Damir Kajina i njegova izjava o gubitku 115 kilometara četvornih hrvatskoga mora.

Čačiću dokazan sukob, Kajin je slabokrvan

"Čačiću je dokazan sukob interesa dok je bio ministar, a Kajin je jeftino skuplja bodove za predsjedničku kampanju", rekao je Matušić dodavši za Kajina kako je vrijeme sporazuma Račan-Drnovšek bio slabokrvan odnosno "nije imao dovoljno krvi za braniti nacionalne interese".

Pročitajte više