Kadetkinju izbacili zbog užičkog kola, šef policije pijan skrivio prometnu i ništa

Foto: Foto: Dino Stanin/PIXSELL, Screenshot: RTL

MUP je prije nekoliko dana izbacio 19-godišnju djevojku, polaznicu Policijske akademije Josip Jović, jer je snimala sebe i svoje kolege kako plešu užičko kolo.

>> MUP je izbacio mladu kadetkinju zbog plesanja užičkog kola. Što im je tu sporno?

"Sukladno propisima obrazovne ustanove Srednje policijske škole, nije dozvoljeno objavljivanje materijala elektroničkim ili drugim putem, posljedica kojih je povreda ugleda, časti i dostojanstva druge osobe ili ugleda MUP-a. Snimka je nastala u vrijeme kada je na snazi trebalo biti povečerje za prekvalifikante, ali je rukovodstvo Srednje policijske škole odobrilo druženje, a što je predmet inspiciranja.

Policijska akademija misli da je realna situacija da se mlade, netom punoljetne, osobe, čije osposobljavanje za posao policijskog službenika još uvijek traje, ponekad i nađu u neprimjerenim situacijama. No, na osobama koje su za njih odgovorne tijekom školovanja leži odgovornost da ih na to upozore i objasne im zašto je neko ponašanje neprimjereno za policijski sustav.

Prekvalifikantica koja je inicirala i objavila snimku (a i sama se nalazi na snimci u odori) je isključena, protiv tri voditelja odgojnih skupina, jednog voditelja smjene i dva rukovoditelja Policijske škole (ukupno 6 osoba) načelnica Policijske akademije će pokrenuti disciplinske postupke, dok će se prema ostalim prekvalifikantima koji se nalaze na snimci izreći odgovarajuće sankcije sukladno pravilima Škole", objasnili su nam iz MUP-a svoje razloge zašto su je izbacili.

Šef krim-policije pijan u sedam ujutro skrivio nesreću

>> Novi detalji: Šef krim-policije izazvao sudar. U 7 ujutro imao 1.3 promila u krvi

Nekoliko dana kasnije, točnije u srijedu rano ujutro u 7:10, načelnik kriminalističke policije Boro Mršić iz PU zadarske skrivio je prometnu nesreću u Bibinjama.

U policijskom priopćenju se navodi da mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1.37 g/kg, a izuzeti su uzorci krvi i urina, koji će biti upućeni na vještačenje.

Mršić je upravljao vozilom daruvarskih registracija na D8 (Jadranska magistrala) iz smjera Sukošana prema Zadru. 

Dolaskom u Bibinje i ulaskom u desni zavoj nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, nego je prešao u suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 25-godišnja žena, stoji u priopćenju PU zadarske.

Mlada vozačica je lakše ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar. Kod nje nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi, stoji u priopćenju PU zadarske.

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom Mršić će biti prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a utvrđuje se i njegova disciplinska odgovornost.

Dakle, policijski kadeti za snimanje i plesanje užičkog kola ekspresno budu sankcionirani, dok se šefu krim-policije za izazivanje prometne nesreće u pijanom stanju ne dogodi - ništa.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više