Kadirov: Sramota je da Papa ne zna kako se muslimani odnose prema neprijatelju

Foto: EPA

ČEČENSKI lider Ramzan Kadirov je kritizirao papu Franju zbog izjave da čečenski i burjatski pripadnici ruskih oružanih snaga u Ukrajini pokazuju veću okrutnost od etničkih Rusa. Podsjetimo, Papa je navedenu izjavu dao u intervjuu za katolički časopis America. 

Kadirov je na Telegramu napisao da je sramotno da Papa ne zna kako se muslimani odnose prema neprijatelju dodajući da je Papa “žrtva propagande i upornosti stranih medija”. "Mi ne započinjemo bitku bez davanja mirovne ponude, baš kao što je to činio naš prorok Muhammed. I učinili smo to od početka specijalne vojne operacije vjerojatno desetke puta", dodao je.

"A što se tiče načina na koji se Čečeni ponašaju prema zarobljenicima, jesmo li okrutni ili ne, reći će vam sami ukrajinski vojnici koje smo držali u zarobljeništvu. Da, mi revno čuvamo svoju domovinu, svoju vjeru, svoj narod. Pozivamo neprijatelja na predaju, a naše građane da se dignu u obranu. Je li to doista okrutnost?" zaključio je.

Ruski veleposlanik u Vatikanu Aleksander Avdejev je uložio prosvjednu notu zbog Papine izjave izražavajući svoj "bijes zbog insinuacija". Šef Burjatije Aleksej Tsidenov okarakterizirao je Papine riječi "čudnima", dok ih je predsjednik čečenskog parlamenta Magomed Daudov nazvao "primitivnima", piše Meduza
 

Pročitajte više