Kafići i restorani na Braču doniraju napojnice udruzi za djecu s teškoćama u razvoju

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

PREKO 120 ugostiteljskih objekata na Braču sudjelovat će danas u humanitarnoj akciji "Svaka kuna se računa" te će sve svoje napojnice donirati Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci, priopćila je ta udruga.

Riječ je o humanitarnoj akciji koja se prvi put održala 2012. godine u organizaciji bračkog Crvenog križa, a dosad je putem nje prikupljeno preko 650 tisuća kuna za rad udruge, istaknuli su u priopćenju. 

"Za njih se odričemo napojnica, za njih smo mijenjali zakone"

Ravnatelj Crvenog križa Brač Mate Mladina, koji je i sam ugostitelj, istaknuo je kako su Bračani ljudi koji uvijek iznova pokazuju svoje veliko srce i kontinuirano pomažu Pupoljcima. 

"Za njih se odričemo napojnica, za njih smo mijenjali zakone i penjali se po svim hrvatskim planinama - sve kako bi djeca s našeg otoka dobila skrb koja im je potrebna", rekao je Mladina te je pozvao Bračane i njihove goste da se sjete bračkih mališana tijekom posjeta ugostiteljskim objektima.

Istaknuo je i kako je otvoren bankovni račun akcije za osobe koje žele donirati, ali nisu na Braču. 

Žele otvaranje Centra za odgoj i obrazovanje

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci djeluje preko jednog desetljeća. Ističu da 68 djece na otoku na raspolaganju ima velik dio životno važnih terapija logopeda, fizioterapeuta, senzornog terapeuta, učitelja ortopedagoga i psihologa. 

"Kako bi malim otočanima i usluge poput rane intervencije, psihosocijalne podrške te pomoći pri uključivanju u odgojno-obrazovne programe bile dostupne bez putovanja na kopno, konačan cilj Udruge je otvaranje Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači na Braču", ističu u priopćenju.

Pročitajte više