Kajin: Dogovorom Kosor-Pahor Hrvatska gubi 115 četvornih kilometara teritorijalnog mora

PREDSJEDNIČKI kandidat IDS-a Damir Kajin tvrdi kako se dogovor između Jadranke Kosor i Boruta Pahora temelji na drugom Rehnovom prijedlogu u kojem se govori o dodiru slovenskih teritorijalnih voda sa međunarodnim vodama.

Saborski zastupnik kaže kako će to dovesti do gubitka 115 četvornih kilometara teritorijalnih voda i da će oživjeti štetan dogovor između Ivica Račana i Janeza Drnovšeka. "Slovenija će dobiti ono što im nikada nije pripadalo, a hrvatska Vlada i premijerka Jadranka Kosor prihvaćanjem drugog Rehnovog prijedloga jednostrano su pogazili odluke Sabora", kazao je Kajin te dodao da bi Kosorova nakon odluke arbitražnog suda trebala podnijeti ostavku.

"Jadranka Kosor već pet dana laže"

IDS-ov predsjednički kandidat tvrdi da su Stjepan Mesić, Zoran Milanović, Vesna Pusić i Ivan Jakovčić podržali dogovor između Jadranke Kosor i Boruta Pahora zato što ne shvaćaju što stoji iza njega.

U raspravu o graničnom sporazumu Kosor-Pahor uključio se i predsjednik HNS-a Radimir Čačić koji je zaključio kako Kosorova pet dana laže oko pregovora sa Slovenijom. Kaže kako je Kosor tvrdila da ništa nije potpisano da bi jučer Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo kako je polazna točka dogovora drugi Rehnov plan u kojem se govori o slovenskom izravnom pristupu na otvoreno more.

Pročitajte više