Kajtazi: Moji protivnici, kamatari i pedofili, željeli su kupiti glasove

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Veljko Kajtazi, zastupnik romske nacionalne manjine ponovio je stav svojih manjinskih kolega kako će svi zastupnici nacionalnih manjina biti jedinstveni u donošenju odluka oko podržavanja nove parlamentarne većine i vlade.

"Nema razbijanja manjina, nećemo to dozvoliti, jer DP-u su danas na tapeti predstavnici srpske manjine, sutra će im biti netko drugi", prenosi Kajtazijevu izjavu Jutarnji list. Kajtazi smatra da bez manjina niti jedna vlada ne može biti stabilna i podsjeća da je "upravo posljednji saziv sabora primjer kako su manjine bile jamstvo stabilnosti u svim segmentima, mandat je prošao bez pljuvanja i osporavanja".

"Ponavljanje izbora je najgore što nam se može dogoditi"

Zabrinut je zbog varijante da manjine ne budu uključene u vladu.

"To bi značilo da će doći do novih izbora, a to nikako ne odgovara pojedinim strankama koje se boje da na ponovljenim izborima ne bi potvrdile isti broj mandata. Ponavljanje izbora je najgore što nam se sada može dogoditi", kaže Kajtazi. Napominje da je iza njega jedna od najprljavijih kampanja u karijeri.

"Moji protivnici, kamatari i pedofili, željeli su glasove kupiti kobasicom i pivom, što bi bilo najveće zlo romskoj zajednici koje bi uništilo sve dobro što smo zadnjih godina napravili." Poziva na razum i odustajanje od populizma, apelira na DP da zaboravi osobne interese.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.