Kajtazi uvjeren da ga je HDZ-ovac vrijeđao, a Stevo Culej tvrdi: "Nisam ja taj Stevo Culej"

Screenshot: Facebook, FAH

SABORSKI zastupnik i kandidata Hrvatske demokratske zajednice u V. izbornoj jedinici Stevo Culej jutros je navodno na nacionalnoj osnovi grubo vrijeđao Veljka Kajtazija, zastupnika dvanaest nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

Uvrede su ostavljene na Katajzijevom Facebook profilu, ispod promidžbene fotografije koju je Kajtazi objavio uz slogan "Pravi čovjek za nas".  

"Poštovani Romi ne vjerujte bivsem oficiru JNA laze ko srpski cigan i nije dio vas Hrvatskih Roma u Hrvatskom saboru iznosi laži i radi po nalogu mrzitelja hrvata sto nije vas program suzivota", stoji je na Katajzijevom profilu.

Profil s kojega su uvrede upućene aktivan je od 2011. godine, i prepun osobnih fotografija Steve Culeja. Na Facebooku postoji još jedan profil koji glasi na Stevu Stiva Culeja.

Stevo Culej je u kratkom razgovoru za Index.hr zanijekao da je vrijeđao Kajtazija. Rekao je da to nije njegov profil, i kako je svjestan da na Facebooku postoje ljudi koji se predstavljaju njegovim imenom. Na pitanje hoće li prijaviti osobu koja stoji iza navodnog lažnog profila, odgovorio je da je u Saboru i "sad nema vremena za to".

Ovo nije prvi put da se Culeja povezuje s prostačkim javnim istupima. Prije nekoliko mjeseci  je aktivisticama inicijative "Hrvatska može bolje" koje su ispred Sabora dijelile svjedodžbe s ocjenom nedovoljan poručio da si "s time obrišu onu stvar".

Veljko Kajtazi nije uvjeren u Culejevu nevinost.

"Svi koji naprave nešto slično mogu reći da to nije bio njihov profil", rekao je Kajtazi za Index.hr. "Imajući u vidu Culejeve nastupe u Saboru, uvjeren sam da on stoji iza ovog napada. Svakako ću ga prijaviti. Ovako nešto mogu oprostiti mojim Romima, jer ih smatram nedovoljno obrazovanima, ali da to učini kolega zastupnik, to me stvarno pogađa."

Sporni upis je u međuvremenu izbrisan s Kajtazijevog profila.

Pročitajte više