Kajtazi: Vlast treba riješiti smještaj deložiranih Roma u Novom Vinodolskom

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Veljko Kajtazi pozvao je u ime Kluba zastupnika nacionalnih manjina na rješavanje problema smještaja deložiranih romskih obitelji iz Novog Vinodolskog.

Kaže da više od 10 osoba spava na sportskom stadionu usred turističke sezone i čeka pomoć te da već treći tjedan lokalne vlasti ne nalaze nijednu nekretninu koja bi im se mogla ustupiti ili iznajmiti.

"Jedini cilj je otjerati pripadnike romske nacionalne manjine s područja Novog Vinodolskog", ustvrdio je Kajtazi. Dodao je da je ponuđeni smještaj u centru za beskućnike odbijen jer nije adekvatan budući da ne prima djecu i nema dnevnog boravka.

 

Selak Raspudić: HDZ-ovci kradu armaturu s gradilišta, voda je došla do grla

Govoreći o krizi i rastu cijena, Marija Selak Raspudić (Klub zastupnika Mosta) ustvrdila je kako je voda došla toliko do grla da određeni HDZ-ovci kradu armaturu s gradilišta, aludirajući na Stjepana Turkovića iz Karlovca.

Osvrnula se i na imenovanje ministara u vladi koji nisu članovi HDZ-a, zaključivši kako Andrej Plenković očito šalje poruku da je HDZ-ova iskaznica otežavajuća okolnost za obnašanje ključnih funkcija.

"Mimo legitimiteta građana žele se staviti navodno stručni ljudi na ključne funkcije u državi, to pokazuje koliko je dubok ponor naših demokratskih procesa", ocijenila je Selak Raspudić.

Suverenist: Grlić Radman mora odstupiti

Marko Milanović Lite (Klub Hrvatskih suverenista) upitao je što radi ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman dok se prava Hrvata u Bosni i Hercegovini opetovano krše. 

Podsjetio je da njemački Bundestag raspravlja o Rezoluciji o BiH, za koju kaže da je "nakaradna i pokušava utrpati ideje bošnjačkog unitarizma pod privid građanskog političkog koncepta".

"A što rade naša vlada, ministarstvo, ministar Grlić Radman i HDZ dok se prava Hrvata opetovano siluju u susjednoj zemlji? Oni gledaju, ne sudjeluju, ne interveniraju, oni su promatrači", kazao je Milanović Litre poručivši da zato Grlić Radman mora odstupiti.

Pročitajte više