Kako do tijela misionara kojeg su ubili strijelama?

Screenshot: YouTube

INDIJSKE vlasti rade na tome da s udaljenog otoka Sentinela na kopno donesu tijelo misionara kojeg su ondje ubili pripadnici izoliranog plemena.

Podsjetimo, Amerikanac John Allen Chau na udaljeni otok Sentinel, koji pripada Indiji, otišao je kako bi tamošnje stanovnike upoznao s kršćanstvom. No kad se iskrcao na otok do kojeg su ga ilegalno doveli ribari, ubijen je strijelama.

>> Što možemo naučiti od izoliranih plemena poput onog koje je ubilo misionara?

>> Izolirano pleme strijelama ubilo američkog misionara

>> Tko je bio američki misionar kojeg su ubili članovi izoliranog plemena?

Indijske vlasti su se uz pomoć lokalnih ribara, koji su kazali da su prošli tjedan vidjeli tijelo ubijenog Amerikanca, tijekom petka i subote približile otoku kako bi pronašle način da dođu do tijela, piše CNN.

"Mapirali smo područje uz pomoć ribara. Još nismo vidjeli tijelo, ali ugrubo znamo gdje bi moglo biti pokopano", kaže Dependra Pathak iz indijske policije.

Dodaje da su vidjeli nekoliko članova plemena kako s lukovima i strijelama šetaju nedaleko od mjesta na kojem je, prema pričama ribara, pokopano tijelo misionara.

"Misija je izvedena izdaleka kako bi se izbjegao bilo kakav potencijalni kontakt s članovima plemena. S antropolozima i psiholozima razgovaramo o naravi tih ljudi", dodao je Pathak.

Naime, pleme koje živi na Sentinelu je zaštićeno i bilo kakav kontakt s njima je zabranjen. Pleme Sentinela smatra se jednim od najizoliranijih plemena na svijetu. Na otočiću Sjeverni Sentinel, koji je otprilike veličine Manhattana, živi već tisućama godina. Indija ih je zaštitila kako bi se održao njihov način života, ali i spriječilo njihovo razbolijevanje. Naime, oni zbog izoliranosti nisu imuni na brojne bolesti koje danas smatramo bezazlenima, a za njih bi mogle biti smrtonosne.

Pročitajte više