Kako su prevarili Tomato i T-Mobile i zaradili 10.000 kuna?

T-MOBILE svojim je korisnicima nedavno ponudio dva dana besplatnog telefoniranja kao odštetu za poteškoće koje su imali nedugo prije toga, a do kojih je došlo zbog kvara za vrijeme održavanja mreže. Nekolicina kreativnih pojedinaca tu je situaciju iskoristila da zaradi i po desetak tisuća kuna na svojim mobilnim računima!

Postupak je krajnje jednostavan, a osim korisničkog računa kod T-mobile za njegovu izvedbu potrebna je i prepaid kartica Vipnetove usluge Tomato. Naime, istovremeno kad je T-mobile svojim korisnicima nudio dva dana besplatnog telefoniranja, i Tomato je za svoje korisnike pripremio posebnu pogodnost - jednu kunu bonusa na Tomato računu za svaki dolazni poziv iz druge mreže.

Međutim, ni T-mobile ni Vip zasigurno nisu mogli pretpostaviti načina na koji će korisnici iskombinirati njihove dvije bonus usluge. Kako javlja portal Profitiraj.hr, pojedini su ljudi odmah nakon što im je T-mobile uključio uslugu dva dana besplatnog telefoniranja aktivirali i tarifu "Na tuđi račun" na Tomato mreži, te je izvrnuli u "na T-Mobileov račun" tako što su koristili besplatne pozive da bi "punili" svoj Tomato prepaid račun. Neki su na taj način zaradili i više od 10.000 kuna!

"Hrvatski Telekom je, u znak isprike zbog poteškoća u radu govorne usluge, korisnicima omogućio dva dana besplatnog telefoniranja unutar Hrvatske prema svim mrežama. Time smo, vjerujemo, postupili odgovorno prema korisnicima te pokazali kako nam iskreno žao zbog poteškoća koje su eventualno imali. Na moguće malverzacije vezane uz korištenje besplatnih razgovora, nažalost, nemamo utjecaja", poručuju iz T-Mobilea.

Pročitajte više