Kakvo nas vrijeme čeka? Vruće, ali mogući su i pljuskovi

Ilustracija: MidJourney

DANAS se, prema prognozi DHMZ-a, očekuje pretežno sunčano na Jadranu, a na kopnu od sredine dana više oblaka, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom, uglavnom na istoku i u Dalmaciji ponegdje izraženije. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, uz nestabilnosti prolazno pojačan.

Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita povremeno s olujnim udarima, poslijepodne i umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 21 do 25, na Jadranu između 25 i 28 °C.

Sutra sunčano, mogući pljuskovi 

Prema prognozi DHMZ-a sutra se očekuje djelomice sunčano, uz povremeno više oblaka ponegdje s kišom, uglavnom u drugom dijelu dana i s pljuskovima s grmljavinom, na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije lokalno i izraženijim. Duž obale prevladavat će sunčano, no poslijepodne pljuskova mjestimice može biti i na srednjem i južnom Jadranu.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, uz pljuskove prolazno i pojačan. Na Jadranu umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a danju jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura zraka na kopnu od 10 do 15, na moru od 15 do 20 °C. Najviša dnevna između 20 i 25 na kopnu, na Jadranu od 24 do 27 °C.

Pročitajte više