Kalašnjikovom izrešetan autobus na Kosovu. Ovo su žrtve napada, ubijen i vozač

Foto: YouTube, Facebook

NAJMANJE tri osobe ubijene su sinoć u pucnjavi koja se oko 19 sati dogodila kod sela Glođane u općini Dečane na Kosovu.

Kako su prenijeli albanski mediji, u pucnjavi je stradao vozač autobusa koji je išao iz Đakovice do Dečana, a poginule su i dvije mlade osobe, djevojka G. M. i mladić L. H., koji su imali 17 i 18 godina.

 

Video: https://kallxo.com/

Razrednica ubijene tinejdžerice oprostila se s njom na Facebooku.

"Proklet bio ti, kriminalče, koji si ubio moju učenicu. Saučešće obiteljima svih koji su večeras ubijeni", napisala je.

Tinejdžerica G.M. bila je učenica srednje medicinske škole. Njena rođakinja rekla je da je djevojci bio san da postane liječnica. "Imala je 17 godina, išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se. kao i svakog dana, autobusom, kao i svi učenici”, rekla je ona.

Na službenoj stranici Srednje ekonomske škole "Kadri Kusari" u Đakovici objavljeno je da je L. H, učenik ove škole, jedan od ubijenih prilikom napada na autobus u Glođanu, prenosi Kljan Kosova.

Ima ranjenih

Seljman Beriša iz Centra obiteljske medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19:35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

"Oko 19:45 dežurni liječnik je izašao na lice mjesta, gdje je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje učenika iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povrijeđenih je u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija", rekao je Beriša za T7.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj se vidi kako u bolnicu u Peći stiže još ranjenih.

"Vozač je umro na licu mjesta, učenici su umrli u bolnici", rekao je gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj.

"Šokiran sam i ožalošćen zločinačkim napadom u Glođanu, u kom su tri osobe izgubile život", rekao je Ramosaj.

"Najiskrenija sućut obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, s vama smo u ovim teškim trenucima za sve nas. Apeliram na organe reda da što prije otkriju i uhite počinitelja ovog niskog kriminalnog čina", naveo je gradonačelnik Dečana.

Dodao je da je bus vozio učenike od Đakovice do Dečana.

Maskirani napadači pucali na autobus?

Iz policije su tijekom večeri kazali, kako piše Kosovo Online, da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus.

No, nešto kasnije pojavile su se nove informacije. Zamjenik regionalnog direktora policije u Peći Veton Eljšani rekao je da se sumnja da je jedna osoba napala autobus.

Nijedna mogućnost nije isključena i u tijeku je potraga za napadačem ili napadačima. Kosovo Online javlja da je autobus izrešetan kalašnjikovom.

Oglasila se predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani oglasila se nakon napada.

Osmani je na Facebooku napisala da je napad na učenički autobus udarac na sigurnosni poredak Kosova. Kako je navela, sigurnost građana je prioritet i od te misije se neće odustati.

"Šokantna vijest o kaznenom djelu u Glođanu, u kojem su, prema aktualnim podacima, život izgubile tri osobe, a jedna je ozlijeđena. Izražavam iskrenu sućut obiteljima poginulih i želim brz oporavak ranjenima", napisala je Osmani.

Srpski medij piše da je pucao mladić kojeg su izbacili iz busa. Priča nije potvrđena

Još nije poznat motiv ovog napada. No Novosti su sinoć objavile da bi motiv mogao biti osveta.

Naime, kako piše ovaj srpski dnevnik, bio je samo jedan napadač. Kako oni pišu, naglašavajući da se radi o nepotvrđenoj priči, jednog od putnika su vozač i kondukter izbacili jer je uznemiravao djevojke. On je zatim uzeo kalašnjikov, sačekao autobus i počeo pucati. Priča nije potvrđena.

Kasno navečer oglasile su se kosovske vlasti. Kažu da još ne mogu govoriti o broju počinitelja te da se istraga vodi u više smjerova.

Pročitajte više

 

Pročitajte više