Kamion pregazio djevojčicu u Dugom Selu. Mještanka: Žalili smo se, nije smio tamo

Foto: PIXSELL/Emica Elvedji

Danas se u Dugom Selu dogodila prometna nesreća u kojoj je život izgubila djevojčica.

Kako je kratko priopćila policija, u Rugvičkoj ulici dogodila se prometna u kojoj su sudjelovali teretno vozilo i dijete.

Policija nije dala druge informacije o nesreći, a u tijeku je očevid. Neslužbeno se doznaje da je vozač odmah izašao iz kamiona i dozivao pomoć. Navodno se u blizini našao i liječnik koji je djevojčicu pokušao spasiti, ali nije uspio.

Index je razgovarao sa susjedima koji tom ulicom prolaze svakodnevno. Kažu nam da je promet katastrofalan te da se boje za svoju sigurnost zbog nepoštivanja prometnih znakova i brze vožnje. 

 

Svjedokinja nesreće: Kamion tu nije ni smio prolaziti. Ima znak

Prva susjeda obitelji poginule djevojčice kaže da u tu ulicu kamioni ne bi ni smjeli ući. 

"Preteški su, postoji i znak. Mi smo se žalili, ali ništa se nije promijenilo. Problem su radili prašina i blato koje je ostajalo nakon što su kamioni prolazili", govori nam susjeda. Pitali smo je ima li i koliko policije na tom dijelu.

"Nikad tu policija nije. Ograničenje je 40 km/h. Oni su to znali, znali su da kamionima nije dozvoljen ulaz u tu ulicu, ali ništa nisu poduzeli. To se događa već mjesec, dva. 

Nisu tim teškim kamionima smjeli dozvoliti ulaz. Trebao se napraviti drugi put da oni nesmetano obavljaju svoj posao. Napravili su blizu ležeći policajac, a tu ga, u ovoj ulici gdje djeca idu u školu, nema. A djeca u školu idu pješke jer autobusi više ne voze.

Nažalost, trebalo se dogoditi ovakav slučaj da dijete nastrada, da se nešto promijeni", govori nam susjeda pa dodaje da je poginula djevojčica tek krenula u školu. Osvrnula se i na vozača jer se zatekla na mjestu nesreće.

"Vozač je bio u potpunom šoku. Nije mogao vjerovati, čovjek je skroz bio izvan sebe", zaključuje naša sugovornica. 

"Nitko se tu ne drži znakova. Cestom se ne usudim voziti na biciklu"

Index je razgovarao i s drugom mještankom Dugog Sela koja, kako nam je ispričala, svaki dan prolazi tom ulicom na biciklu i boji se za svoju sigurnost.

"Tu je izletio kamion i pokupio curicu. Svaki dan tu prolazim. Neki dan sam tu prolazila na biciklu i da nisam zakočila i vidjela na vrijeme, žena bi me pokupila. Auto je samo izletio pred mene. 

 

Nitko se tu ne drži znakova. Da imam kameru na biciklu, to bi bila priča. Cestom se nikad ne vozim jer se ne usudim. Vozim se jednom stranom ceste, a auto me pretječe dok mu drugi ide u susret", govori nam sugovornica.

"Vozači su užas. To vam je tako u Dugom Selu"

"Policije isto nema. Ova ulica nije toliko prometna otkad je nadvožnjak otvoren. Blizu se gradi trgovački centar pa tu kamioni stalno prolaze i vjerojatno je izletio. Vidite, tu nema nikakvog znaka, ni upozorenja ni stopa.

Nadam se da će se nešto promijeniti jer tu su vozači užas. Stalno držim ruke na kočnicama. To vam je tako u Dugom Selu. Nikad na cestu ne izlazim biciklom jer stvarno nije sigurno", zaključuje mještanka Dugog Sela.

 

Foto: PIXSELL/Emica Elvedji

 

Foto: PIXSELL/Emica Elvedji

 

Foto: PIXSELL/Emica Elvedji

 

Foto: PIXSELL/Emica Elvedji

 

Pročitajte više