Kamion s Obaminom audioopremom i blesimetrom ukraden, ali ubrzo i pronađen

POMALO čudnovata krađa dogodila se u ponedjeljak u američkom gradu Richmondu, gdje je nepoznati lopov ili skupina njih, s parkirališta ispred kongresnog centra ukrao veliki bijeli kamion, bez posebnih oznaka.

I ništa tu samo po sebi ne bi bilo čudno da se u kamionu nije nalazila tehnička oprema koju prilikom govora koristi predsjednik Barack Obama. U kamionu se nalazilo nekoliko postolja, audiooprema i njegov poznati prozirni blesimetar, čija je ukupna vrijednost 200.000 dolara.

Međutim, kradljivci su vjerojatno shvatili da bi teško na crnom tržištu pronašli kupca za takve proizvode, a bez da budu uhvaćeni pa su napustili kamion bez da su išta odnijeli. Naravno, policija i specijalni agenti odmah su krenuli u bjesomučnu potragu za kamionom, iako tvrde da u njemu nije bilo nikakvih povjerljivih i tajnih podataka te su ga ubrzo locirali na parkiralištu hotela Holliday Inn kraj gradskog aerodroma.

Je li netko svjesno išao ukrasti njegovu opremu ili je samo iskoristio priliku za krađu nezaštićenog kamiona, Barack Obama možda nikad neće saznati. Važno mu je samo da svoje govore ipak neće morati učiti napamet.

Pročitajte više