Kamion se zabio u ljude na zabavi u Nizozemskoj. Poginulo 6, ozlijeđeno 7 ljudi

Foto: EPA

BROJ mrtvih u sinoćnoj nesreći u nizozemskom gradiću Nieuw-Beijerlandu kod Rotterdama raste. NOS javlja da je poginulo 6 ljudi, a ozlijeđeno je njih 7. Jedna od ozlijeđenih osoba je kritično. 

Većina poginulih je iz Nieuw-Beijerlanda. Poginula su dva muškarca u dobi od 50 i 62 godine te dvije žene u dobi od 32 i 75 godina. Poginuli su i 41-godišnji muškarac i 28-godišnja žena iz obližnjeg Goudswaarda. 

Troje poginulih iz iste obitelji

Regionalna televizija Rijnmond javlja da je u Bethelkerku u Oud-Beijerlandu objavljeno da troje ljudi koji su umrli potječu iz iste obitelji. Radi se o majci, sinu i snahi koja je bila u osmom mjesecu trudnoće.

"Vidjeli smo stopala ispod kamiona. Ove slike će zauvijek ostati u našem pamćenju", rekli su neki od svjedoka. "Svi su bili u panici, svi su pokušavali pomoći. Službe hitne pomoći bile su pune ruke posla, ali bilo je jako puno ozlijeđenih", nastavljaju

Kamion je vozio 46-godišnji Španjolac koji nije bio pod utjecajem alkohola, nije ozlijeđen te je nakon nesreće odveden u obližnju policijsku postaju. Još nema informacija o tome radi li se o nesreći ili ciljanom događaju. Premijer Mark Rutte također je reagirao na nesreću. Na Twitteru je izrazio obiteljima.

Pročitajte više