Kanađanin kojeg su oteli talibani: "Mislio sam da se šale kad su rekli da je Trump predsjednik"

Screenshot: YouTube
 
KANAĐANIN koji je s obitelji proveo pet godina u zatočeništvu u Afganistanu izjavio je kako nije povjerovao vijesti da je Donald Trump postao predsjednik SAD-a.
 
Joshua Boyle i njegova supruga, Amerikanka Caitlin Coleman, oteti su kada su prije pet godina stigli u Afganistan. Obitelj je otela militantna skupina Haqqani povezana s talibanima, a u srijedu ih je spasila pakistanska vojska nakon informacija koje je dobila od američkih obavještajnih službi.
 
"Htjeli smo pomoći onima kojima nijedna organizacija ni vlada ne mogu pomoći" 
 
U petak su s troje djece stigli u Kanadu, gdje je Boyle ispričao neke detalje svog užasnog iskustva u zatočeništvu. Između ostalog je rekao da su otmičari silovali njegovu trudnu suprugu i ubili njihovo dijete.
 
Boyle je za Toronto Star izjavio da mu je jedan od talibana rekao da je Donald Trump izabran za američkog predsjednika, ali "bio je siguran da laže kada je rekao da je on izabran kao svjetski vođa":
 
"Nisam ni pomislio da je ozbiljan", rekao je Boyle. Na pitanje zašto su uopće putovali u Afganistan, Boyle je odgovorio da su došli pomoći "najviše zanemarenoj manjini na svijetu, ljudima koji žive u područjima pod kontrolom talibana, kamo nijedna organizacija ni vlada nikada nije uspjela dovesti potrebnu pomoć". 

Pročitajte više