KANADSKI VELEPOSLANIK OBIŠAO PODRUČJA OBNOVE

Kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Dennis A. Snider posjetio je u srijedu Plaški i Saborsko, u Karlovačkoj, te Vrhovine i Korenicu u Ličkosenjskoj županiji,

područja u kojima je Kanada sudjelovala svojom pomoći u projektima obnove, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim tijekom njihove realizacije.L

´Ono što sam mogao vidjeti na terenu je da su u obnovu kuća uloženi značajni napori i sredstva. I ubuduće ćemo podupirati obnovu stambenih i gospodarskih objekata na tom području, kao što smo to radili i u Zadarskoj županiji, ali financirat ćemo i projekte obnove obiteljskih gospodarstava´, rekao je u izjavi novinarima na kraju posjeta u Vrhovinama veleposlanik Snider.

U navedenim područjima njemačke humanitarna udruga Adventističke crkve ADRA ostvaruje projekte obnove ratom uništenih kuća, kao i projekte obnove i razvoja malih i srednjih obiteljskih gospodarstava. Ta humanitarna udruga je u posljednje dvije godine popravila i obnovila 430 kuća i tako omogućila da se više od 1200 osoba, uglavnom pripadnika srpske nacionalne manjine, može vratiti u svoje domove.

Uz izravnu potporu njemačke vlade i kanadskog Veleposlanstva i tzv. zimska pomoć (topla odjeća, ogrjev, kreveti i drugo) dodijeljena je za 360 kućanstava, a njezina se vrijednost procjenjuje na oko 112.000 eura, rekao je direktor ADRE Hrvatska, Tihomir Lipohar.

Pročitajte više