Ekstremistički Hrvatski tjednik piše o "čifutskom izgledu" Borisa Vujčića

Screenshot: Youtube/index

EKSTREMISTIČKI Hrvatski tjednik (HT) u novom broju je objavio članak u kojem se može pročitati gnjusni antisemitski ispad autora Josipa Jovića.

Jović je napisao članak rogobatno naslovljen "Zaista, čija je ovo država, ako domaća Cosa nostra i dalje rasprodaje medije, naftu, energiju, tvornice i sve ostalo Mađarima, Srbima, Nijemcima i svim drugim strancima", u kojem dotični sporadično suvislo laprda o svemu i svačemu.

Josip Jović piše o "čifutskom izgledu" guvernera HNB-a

U tom članku se nalazi i ovaj dio: "Baš je ilustrativan primjer Borisa Vujčića, guvernera Hrvatske narodne banke, čijim praktičnim ukinućem prestaje monetarni suverenitet države. Taj tip s čifutskim izgledom primio je nagradu od pola milijuna kuna od Narodne banke Mađarske, tobože za doprinos međunarodnim financijama."

Frazu "taj tip s čifutskim izgledom" napisao je, dakle, Josip Jović, a objavio glavni urednik HT-a Ivica Marijačić. 

Antisemitski ispad kojeg se ne bi postidjeli ni nacisti

Riječ je o antisemitskom ispadu kakvog se ne bi postidjeli ni nacisti, koji su inače i masovno širili teze o židovskim bankarima koji vladaju svijetom i rade protiv Njemačke, a Jović se očito nadovezuje na tu priču svojom odvratnom kvalifikacijom.

Jović je inače u vrijeme Franje Tuđmana bio glavni urednik Slobodne Dalmacije, a na prošlim izborima se kandidirao na listi Domovinskog pokreta.

Hrvatski tjednik je pak poznat po šovinističkim ispadima i širenju mržnje, a vrijedi podsjetiti da su čak i papu Franju na jednoj naslovnici proglasili Antikristom.

Pročitajte više