Kandidat SDA za načelnika Travnika koji je danas preminuo osvojio najviše glasova

KANDIDAT Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Travnika Mirsad Peco koji je danas preminuo osvojio je najviše glasova, ali daljnja procedura imenovanja gradonačelnika u ovoj općini još uvijek nije poznata.

Predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Travnik Tahir Lendo je kazao, prenosi Klix.ba, da tri sata poslije zatvaranja biračkih mjesta kandidat SDA ima uvjerljivo vodstvo.

"Znamo da je osvojio više od 10.000 glasova i bliži se cifri od 10.500 glasova, ta brojka je nedostižna za druge kandidate", kazao je Lendo.

Na drugom mjestu je kadar HDZ-a.

Peco je preminuo danas iza 12 sati uslijed komplikacija izazvanih koronavirusom, a iz Centralne izborne komisije su danas za medije kazali kako do sada nije zabilježen ovakav slučaj te da će o svemu tražiti instrukcije i od međunarodnih organizacija i OSCE-a u BiH.  Peco je preminuo u travničkoj bolnici za plućne bolesti.

Bio je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Travnika, a njegovo stanje bilo je stabilno sve do danas. Imao je 62 godine.

Peco je rođen 1958., također u Travniku. Završio je Medicinski fakultet, a dugi niz godina radio je u tamošnjem Domu zdravlja. Bio je zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Bakir Izetbegović je večeras kazao kako je najrealnije da se izbori u Travniku održe ponovo.

Pročitajte više