Kandidatkinja za parlament izjavila da je islam "rak koji se širi"

Screenshot: YouTube
 
UKIP-ova kandidatkinja za parlament opisala je islam kao "rak" u objavi na Twitteru u kojoj hvali pokret ekstremne desnice English Defence League (EDL), javlja Independent.
 
Kandidatkinja za zapadnu Škotsku Caroline Santos na ovaj je način odgovorila Tommyju Robinsonu na hvalisanje da je njegova Facebook stranica ostvarila više od 4 milijuna pregleda u tjedan dana.
 
"Ljude je zahvatio sve veći rak islama"
 
"Država ga je učinila neprijateljem", odgovorila je Santos. "A vidite što se dogodilo! Kada će država naučiti slušati ljude koje je zahvatio sve veći rak islama?", stoji u objavi. 
 
Objavu je prijavila skupina aktivista za borbu za ljudska prava Resisting Hate. Santos je izjavila da je "potpuno očito" da je govorila o radikalnom islamu, a ne čitavoj religiji.
 
"Iskreno vjerujem da islam nije jako ugodna religija"
 
"Postoje problemi s islamom u dijelovima Engleske - ne ovdje u Škotskoj - koji se moraju razumno i intelektualno raspraviti kako bismo spriječili mržnju. Iskreno vjerujem da islam nije jako ugodna religija", rekla je Santos.
 
"Islamska vjera sadrži element represije žena i tim problemom se zapad treba više baviti. Prije nekoliko stotina godina ni kršćanstvo se nije ponašalo osobito dobro, ali možemo očekivati da će islam napredovati u stavu prema ženama, homoseksualnosti, i tako dalje", dodala je Santos.
 
Također je rekla da se ne slaže s politikom svoje Stranke nezavisnosti o zabrani nošenja burke, "djelomično zato što je liberalna, ali i zato što propisivanje ženama što će nositi otvara vrata mnogim drugim ograničenjima". 

Pročitajte više