Kao i za Mladića: Srbija je od 2006. godine znala da se Hadžić krije na Fruškoj gori



"GORAN HADŽIĆ skriva se u manastirima Fruške gore", rekao je još 2006. godine lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji je sudjelovao na tribini u okviru festivala o ljudskim pravima "Vivisekt".

"Njega drže tu, u manastirima na Fruškoj gori, što - pod navodnicima - nitko ne zna. I onda će se intervencijom policije, koja će efikasno reagirati, odjednom Hadžić pojaviti pred licem pravde, a Srbija će tako, navodno, demonstrirati suradnju s Haškim tribunalom", rekao je Čanak još prije pet godina.

Hadžić je danas uhićen upravo na području Fruške gore u blizini sela Krušedol gdje postoji istoimeni manastir kao i objekt vojske Srbije.

Slično je bilo i u slučaju Ratka Mladića s obzirom da je u medijima procurila informacija srpskih sigurnosnih službi da se ovaj ratni zločinac krije blizu Zrenjanina.

"Vlada Srbije ga je uhapsila tamo gdje ga je i ostavila", komentirao je Senad Avdić autor teksta o skrovištu Ratka Mladića kojega je objavio više od godinu dana prije nego što će ovaj haški uznik biti uhićen. 

Pročitajte više