Kaos na aerodromu u Amsterdamu. Ogromni redovi, ljudi čekaju na okolnim ulicama

Foto: EPA

NIZOZEMSKA aviokompanija KLM objavila je da prekida prodaju karata za sve letove iz amsterdamske zračne luke Schiphol do ponedjeljka zbog gužvi uzrokovanih nedostatkom sigurnosnog osoblja. 

Redovi na Schipholu, trećem najprometnijem aerodromu u Europi, proteklih su se tjedana proširili do okolnih ulica. Putnici tako moraju čekati nekoliko sati da prođu sigurnosnu provjeru, a mnogi od njih zbog toga propuštaju svoje letove. 

„KLM zaustavlja prodaju karata za odlazeće letove do nedjelje, uključujući i taj dan, jer Schiphol ne može riješiti svoje sigurnosne probleme“, objavila je glasnogovornica KLM-a Gerrie Brand. 

Štrajk sindikata

Ona je kazala kako je ograničenje prodaje karata nužno kako bi oni koji su propustili letove uspjeli stići na svoja odredišta. KLM je objavio kako će putnicima koji su trebali putovati iduća tri dana pružiti priliku da promijene svoje letove. 

Schiphol je u četvrtak priopćio kako planira zaposliti dodatno sigurnosno osoblje nakon ljetnih praznika te da surađuje s aviokompanijama kako bi garantirali bolje planiranje letova tijekom najprometnijih tjedana. 

Zračna luka je dodala da je u pregovorima sa sindikatima oko viših plaća za osoblje. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više