Teror u Bruxellesu: Najmanje 20 mrtvih i 106 ranjenih u eksploziji na stanici metroa u centru grada

Foto: Twitter

OTPRILIKE sat nakon napada u zračnoj luci, nove eksplozije čule su se na stanici briselske podzemne željeznice, nedaleko zgrada gdje su smještene institucije Europske unije. Bruxellsko poduzeće za javni prijevoz Stib objavilo je da je u eksploziji u stanici podzemne željeznice Maelbeek u utorak ujutro poginulo 20 ljudi, 106 ih je ranjeno.

>>TERORIZAM U BRUXELLESU Bombaši samoubojice ubili 28 osoba, pronađen još jedan sumnjiv paket

>> FOTO Stanica podzemne željeznice Maalbeek nakon napada izgleda jezivo

Eksplozija se dogodila u kompoziciji vlaka podzemne željeznice na stanici Maelbeek u pravcu stanice Arts-Loi. Svjedoci su evakuirani nakon što se stanica napunila dimom. Snimke s društvenih mreža prikazuju ljude kako trče van na ulicu.

"Ne izlazite, ostanite na svojim mjestima", pozvao je belgijski krizni stožer stanovištvo Bruxellesa nakon eksplozija  u zračnoj luci i na postajama poduzemnici u kojima su, prema još nepotvrđenim podacima, poginulo 28 ljudi, a brojni su ranjeni.

Europska komisija naredila je svim svojim zaposlenicima i osoblju da ostanu u zgradi. Kako se vidi na slikama na društvenim mrežama, ulice oko željezničke stanice gdje je došlo do eksplozije osigurava vojska.

Sve metro stanice su odmah zatvorene. Ljudi koji su se našli u vlakovima evakuirani su usred tunela i pješke poslani prema najbližoj stanici.

Belgija je podignula upozorenje na uzbunu na maksimalnu, četvrtu razinu.


Pročitajte više