Kaos u Damasku: Sirijski pobunjenici ispalili 2 rakete na rusku ambasadu

Screenshot: Google maps

DANAS ujutro sirijski pobunjenici su s dvije rakete pogodili rusku ambasadu u Damasku. Napad se dogodio dok se ispred zgrade nalazilo nekoliko stotina Assadovih podupiratelja, koji su se tamo skupili kako bi zahvalili Moskvi na vojnoj intervenciji u Siriji, piše BBC.

Obje su rakete pogodile zgradu iz koje se kasnije uzdignuo gusti crni dim. Nastala je sveopća panika. Trenutno nema nikakvih informacija o poginulima i ozlijeđenima.

Vojna prisutnost Rusije u Siriji te bombardiranje položaja razbjesnila je i militante Al-Nusra Fronta, čiji je vođa pobunjenike pozvao da pojačaju napade na uporište alavitske manjine kojoj pripada Assad. Na taj način osvetili bi se zbog "neselektivnog ubijanja muslimana sunita u ruskim napadima".

Ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov čin je opisao kao teroristički napad, a one koji su odgovorni okrivio je da pokušavaju zatrašiti one koji se bore protiv Islamske države.

Dvije granate pale su u krug veleposlanstva stvorivši paniku među oko 300 osoba okupljenih ispred veleposlanstva kako bi zahvalili Rusiji na intervenciji u Siriji.


Nije bilo ranjenih među prosvjednicima. Prvi tajnik veleposlanstva Eldar Kurbanov kazao je ruskoj novinskoj agenciji Interfax da su "dvije granate pale na teritorij veleposlanstva pri čemu nije bilo žrtava".

Po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava projektile su ispalili pobunjeni islamisti pozicionirani oko glavnog grada.

Pročitajte više