Kapetan Laptalo sutra na Stradunu u 16 sati

KAPETAN Kristo Laptalo sletio je jutros u beogradsku Zračnu luku nešto iza osam sati. Prema posljednjim informacijama trebao bi ostati u Beogradu jedan dan. Kapetan je u Beograd stigao redovnim letom iz Atene, a putuje zajedno sa suprugom Lidijom i kćeri Kristinom. U Beogradu, dubrovački kapetan ima dva posinka kod kojih će provesti jedan dan te sutra krenuti automobilom prema Zagrebu.

Laptalo bi u Dubrovnik trebao stići oko 15.30 sati letom iz Zagreba, a  prijatelji kapetana Laptala i Grad Dubrovnik organiziraju doček na Stradunu koji će početi u 16 sati, potvrdio je za Index povjerenik Sindikata pomoraca u Dubrovniku Vanja Glavočić.

Dubrovnik s nestrpljenjem očekuje svog kapetana koji je nevin proveo 17 mjeseci u grčkom zatvoru, a sprema mu se velebni doček na Stradunu. Detalji proslave još uvijek se taje, budući da se ne zna sa sigurnošću kada će točno doći u Grad, no građani na krajnjem jugu spremni su s kapetanom podijeliti trenutke sreće, baš kao kada su bili spremni na Stradunu izraziti svoje nezadovoljstvo grčkim vlastima i hrvatskom diplomacijom te biti uz kapetana u najgore vrijeme neizvjesnosti.

Naime, poznato je kako Dubrovčani i njihovi gosti samo tri puta godišnje napune Stradun. Za vrijeme dočeka Nove godine, za Festu Svetog Vlaha te za otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara. Ove godine stara gradska jezgra bila je puna i četvrti put, kada se  skupu pod nazivom "Dubrovnik je s tobom" u organizaciji Grada Dubrovnika i prijatelja kapetana odazvalo se oko pet tisuća gospara. Prognozira se da će  Stradun po peti put biti prepun onih koji će s veseljem dočekati kapetana u Gradu duge pomorske tradicije.

Navodno je i sam kapetan Laptalo izrazio želju pozdraviti sve one koji su kada je bilo najteže, pružili potporu jednostavnim potpisom na peticiji za njegovo oslobađanje, kao i svima onima koji su bili u mogućnosti pomoći mu i više dok je bio u zatvoru. Da se sprema Festa, potvrdila je gradonačelnica Dubravka Šuica u izjavi za lokalne medije, no nije htjela iznositi detalje, koji se čuvaju kao iznenađenje dubrovačkom Odiseju.

Kao slobodan čovjek izlazi iz Grčke

Kao što smo već pisali, kapetan će danas, kao slobodan čovjek, bez lisica na rukama i zajedno sa svojom obitelji biti deportiran iz Grčke. Danas bi u toku dana trebao krenuti iz Zračne luke u Ateni prema Beogradu, odakle će se automobilom prebaciti u Zagreb, pa prema Dubrovniku.

Podsjetimo, kapetan Kristo Laptalo, jučer je kasno popodne, nakon što je ispunio sve potrebne formulare pušten je iz grčkog zatvora u Patrasu. Nakon izlaska na slobodu, grčki policajci prepratili su ga u imigracijski ured, odnosno ekstradicijski pritvor u Patrasu, gdje je finalizirao svu pravnu proceduru o deportaciji.

Tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, Predrag Brazzoduro otkrio je medijima da je Laptalo odmah nakon iz pritvora - naručio pizzu. 

I.Ć.
Foto: HTV

Pročitajte više