Kapetan se onesvijestio, ribarica u Komiži udarila o obalu

RIBARICA Plitivine udarila je jučer oko 17.50 sati prilikom uplovljavanja u Komižu u Gat Kralja Krešimira. Oštećeni su pramac ribarice i nekoliko kamenih blokova obale, ozlijeđenih srećom nije bilo.

U godinu dana dva broda završila na morskom dnu

Izgleda da je u odsutnom trenutku pozlilo zapovjedniku 43-godišnjem Draganu U. Kaže kako je na pola milje od obale smanjio brzinu. Onda je osjetio slabost u organizmu i trenutačno izgubio svijest. Tvrdi da je došao sebi tek nakon što je ribarica udarila o gat.

Tri člana posade u trenutku udara nalazili su se na prednjem dijelu broda. Razvrstavali su ribu i nisu primijetili da im se kapetan onesvijestio.

Ribarica Plitvine u vlasništvu je tvrtke Marinero komiškog gradskog vijećnika Pjerina Ivčevića, kojem su u svega godinu dana na morsko dno otišle dvije ribarice. Posumnjalo se da nešto nije u redu, jer su oba broda bila osigurana kod Croatia osiguranja, kojeg je sve donedavno vodio Ivčevićev partner u tvrtki Marinero - Hrvoje Vojković.

Ivčević tvrdi da je Vojković izašao iz njihove zajedničke tvrtke zbog naklapanja oko osiguranja. Cijelu priču istražuje državno odvjetništvo.

Pročitajte više