Karamarko neće prihvatiti odluku Povjerenstva ako ona bude nepovoljna za njega

Foto: FAH

TOMISLAV KARAMARKO danas je najavio kako neće prihvatiti odluku Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa ukoliko ona bude nepovoljna za njega.

> Karamarka treba obraditi USKOK, a ne Povjerenstvo za sukob interesa!

"Odluka drugačija od one da nema sukoba interesa bi bila nakaradna. Ako odluka bude negativna, onda ću potražiti drugu priliku da se dokaže istina i da se obranim, jer nisam u sukobu interesa", rekao je Karamarko novinarima.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa sutra će na javnoj sjednici odlučiti je li prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko povrijedio načela djelovanja i bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa svoje supruge i svoga prijatelja, savjetnika mađarske naftne tvrtke MOL, Josipa Petrovića.

Povjerenstvo je, naime, 18. svibnja pokrenulo postupak kako bi utvrdilo nalazi li se Karamarko u sukobu interesa zbog toga što je tvrtka njegove supruge „Drimia“ dvije godine imala ugovor s Petrovićevom tvrtkom „Peritus savjetovanja“.

Karamarko: Milošević se jeftino navukao

Na pitanje o tome ima li HDZ 76 ruku ili nema, s obzirom na činjenicu da je Domagoj Milošević izjavio kako HDZ ima 68 ruku, Karamarko je samo zabavljeno odlučio ne odgovoriti na pitanje.

"Imat ćemo, zato i radimo ovo što radimo. Ali pustite sad to, šta je brojao pred vama? Kako se dao tako jeftino navući?", upitao se Karamarko pred novinarima.

Na pitanje pregovaraju li sa SDSS-om odgovorio je kako ne može govoriti s kime pregovaraju.

"Ne mogu vam govoriti s kim pregovaramo jer nije dobro zbog onih s kojima pregovaramo, ljudi očekuju diskreciju" rekao je.
 

Pročitajte više