Karamarko o huliganizmu u Francuskoj: "Kada se riječi zamijene bakljama, svaka rasprava je gotova"

Foto: Facebook

I BIVŠI potpredsjednik Vlade te aktualni šef HDZ-a Tomislav Karamarko osudio je izgrede na utakmici između Hrvatske i Češke u Francuskoj.

Karamarko, koji je prije nekoliko dana proglašen krivim za sukob interesa u slučaju INA-MOL od strane Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, navijače-izgrednike optužio je za međunarodno sramoćenje "Republike Hrvatske".

"Najoštrije osuđujem jučerašnje huliganstvo i ispade na utakmici reprezentacija Hrvatske i Češke. U trenutku kada čitava Europa priča o toj sramoti, javlja se još veća potreba za osudom tih nemilih događaja.

"Kada se riječi zamijene bakljama, svaka rasprava je gotova"

Kako se država voli, pokazali su igrači na terenu zajedno s tisućama Hrvata koji su ih bodrili, složno navijajući. Međunarodno sramoćenje Republike Hrvatske mora postati stvar prošlosti, a tribine postati mjesto zajedništva, veselja i slavlja.

Prostora za dijalog uvijek ima, no kada se riječi zamijene bakljama, svaka rasprava je gotova", napisao je Karamarko.

Podsjetimo, nakon huliganskog ispada na utakmici Hrvatske i Češke u Francuskoj, Kolinda Grabar-Kitarović i nekoliko radikalnih desničara za izgrede je optužilo Orjunaše, radikalne jugoslavenske nacionaliste iz 1920-ih.

> Kolinda sišla s uma: Za nerede na utakmici okrivila Orjunaše

Pročitajte više